Michael Constantinides, purtătorul de cuvant al Ambasadei Greciei la Bucureşti: Este panică în Grecia. Şomajul a ajuns la 33%

0
A Greek presidential guard stands as he seen through the remains of a European Union flag half-burnt by protesters in Athens, on Wednesday, May 1, 2013. About 8,000 people took part in subdued demonstrations in Athens as austerity-weary unions held a strike for May Day. The country’s main labor unions protested soaring unemployment, which is the highest in the 27-country European Union, and the austerity measures the conservative-led government is enacting in return for crucial bailout loans. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Michael Constantinides, purtatorul de cuvant al Ambasadei Greciei la Bucuresti, a spus pentru Ziarul Financiar ca in aceste zile in Grecia oamenii sunt destul de speriati.

„Este un pic de panica, dar sa speram ca va fi gasita o solutie. Maine vom afla mai multe. Nu stiu daca vor fi deschise sau nu bancile”, a explicat Constantinides.

El spune ca este greu de presupus ca noul pachet propus de finantatorii internationali sa fie acceptat de populatia greaca, in conditiile in care somajul este la 33 la suta, iar la tineri la peste 50 la suta.

Noul pachet prevede scaderea in continuare a pensiilor si a salariilor bugetarilor, precum si noi taxe pentru fermierii greci care, spune Constantinides, ar duce la restrangerea acestui sector de activitate, care oricum este insuficient dezvoltat in Grecia.