Mesele de 1000 de euro ale familiei Iohannis

0
8

Fostul ministru Darius Vîlcov, considerat una dintre eminențele cenușii ale actualului guvern, a dezvăluit azi, într-un interviu acordat DC News, că președintele Klaus Iohannis, dar mai ales soția sa, sunt împătimiți ai bucatelor extra-rafinate.
Vîlcov a spus, astfel, că Iohannis își ia cu el în deplasări bucătarii personali, precizînd că unul dintre ei este specializat în gastronomie moleculară. ”Dl.Iohannis își ia bucătarii după el, iar unul din ei e specializat în bucătărie moleculară. O ajută foarte mult pe doamna, că doamna e cu bucătăria moleculară”. Consilierul a vorbit și despre prețul uriaș al respectivei bucătării: ”Mănînci atîtica și costă o mie de euro” a spus el conform Inpolitcs.ro.

Pentru cei mai puțin familiarizați, bucătăria moleculară e o fiță de top apărută la începutul anilor 90, practic o veritabilă disciplină științifică, în care arta culinară e dublată de înțelegerea profundă a unor fenomene fizico-chimice. Prin aplicarea unor tehnologii sofisticate, pe baza respectivelor fenomene – incluzînd preparare în vid, utilizarea de enzime speciale, sprayuri cu arome, azot lichid, hidrocoloizi, dioxid de carbon etc – alimentele ajung să-și schimbe complet aspectul și structura. De la sine înțeles că prețul unor asemenea preparate depășește lejer pe cel al produselor de rînd, sau chiar pe al celor de lux din restaurantele obișnuite. De altfel, pînă în acest moment, în România, bucătăria moleculară se regăsește extrem de rar, mai mult sub formă de experiment.