spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeMesajul conferinței The Economist de la București: Costurile sancțiunilor impuse Rusiei vor...

Mesajul conferinței The Economist de la București: Costurile sancțiunilor impuse Rusiei vor fi plătite de fiecare stat în parte

-

Primele efecte majore ale războiului din Ucraina asupra economiilor europene sunt creșterile de prețuri la combustibili, energie și alimente, invazia agravând provocările ultimei perioade. În continuare, creșterile economice vor fi revizuite în sens negativ, iar costurile sancțiunilor impuse Rusiei vor fi plătite de fiecare stat în parte. Efectele viitoare însă sunt greu de anticipat și depind în bună măsură de durata și amploarea războiului, sunt câteva dintre concluziile  “The Economist Romanian business&investment round table”, conferință organizată de Economist Impact Events în perioada 28-29 martie, cu sprjinul Profit.ro.

Comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, a afirmat că deși efectele războiului din Ucraina asupra economiilor europene nu pot fi cuantificate încă, este clar că estimările privind creșterea economică – atât din UE, cât și din România – trebuie revizuite în sens negativ.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img