spot_img
-0.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăEconomieMesajul BNR pentru românii cu credite în franci elvețieni: E o lecție...

Mesajul BNR pentru românii cu credite în franci elvețieni: E o lecție care trebuie învățată! Împrumutați-vă în moneda în care sunteți plătiți!

-

Aprecierea bruscă a francului elvețian în raport cu moneda națională, care s-a produs joi, are un impact redus asupra României, pentru că numai 5% din populația împrumutată are credite în franci elvețieni, a declarat la Digi24 consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. El spune că e o lecție pe care trebuie să o învețe cei care nu au ascultat sfaturile BNR și s-au uitat la dobânda cea mai mică.
„E important și dacă un singur om suferă, ce să mai vorbim de 5%!”, a recunoscut Adrian Vasilescu. El susține însă că este o lecție pe care trebuie să o învețe fie cei care au mers cu ochii închiși, fie nu au ascultat sfaturile BNR.

„BNR recomandă de foarte mulți ani populației să se împrumute în moneda în care fiecare împrumutat este plătit, pentru că altfel se expune riscului valutar”, a subliniat Adrian Vasilescu.

Faptul că numai 5% din populația României este împrumutată în franci elvețieni arată că eforturile BNR au avut succes, consideră consilierul guvernatorului BNR. „Această lecție trebuie bine învățată!”, a repetat Adrian Vasilescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img