spot_img
0.2 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăEconomieMesajul BNR pentru românii cu credite în franci elvețieni: E o lecție...

Mesajul BNR pentru românii cu credite în franci elvețieni: E o lecție care trebuie învățată! Împrumutați-vă în moneda în care sunteți plătiți!

-

Aprecierea bruscă a francului elvețian în raport cu moneda națională, care s-a produs joi, are un impact redus asupra României, pentru că numai 5% din populația împrumutată are credite în franci elvețieni, a declarat la Digi24 consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. El spune că e o lecție pe care trebuie să o învețe cei care nu au ascultat sfaturile BNR și s-au uitat la dobânda cea mai mică.
„E important și dacă un singur om suferă, ce să mai vorbim de 5%!”, a recunoscut Adrian Vasilescu. El susține însă că este o lecție pe care trebuie să o învețe fie cei care au mers cu ochii închiși, fie nu au ascultat sfaturile BNR.

- Reclama -

„BNR recomandă de foarte mulți ani populației să se împrumute în moneda în care fiecare împrumutat este plătit, pentru că altfel se expune riscului valutar”, a subliniat Adrian Vasilescu.

Faptul că numai 5% din populația României este împrumutată în franci elvețieni arată că eforturile BNR au avut succes, consideră consilierul guvernatorului BNR. „Această lecție trebuie bine învățată!”, a repetat Adrian Vasilescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img