Mesaj din SUA: Procurorul general al României trebuie reținut și propus pentru arestare

0
420

COMENTARIU DE CHRIS TERHEȘ, PREȘEDINTELE COALIȚIEI ROMÂNILOR DIN SUA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI (PRELUARE FACEBOOK)

Procurorul general al Romaniei Augustin Lazar trebuie retinut de indata de DIICOT si propus pentru arestare preventiva deoarece a comunicat cu vadita intentie informatii false ce pun in pericol siguranta nationala a Romaniei.

Augustin Lazar se afla EXACT in situatia vanatorilor acelora din Ardeal care s-au prefacut pentru niste jurnalisti din UK ca sunt traficanti de arme, creand astfel in mentalul colectiv impresia ca Romania e tara de tranzit pentru traficantii de arme.

Astfel, pe data de 2 feb. 2017, Augustin Lazar a atacat prin declaratii publice modificarile la articolul din Codul penal cu abuzul in serviciu afirmand ca prin reducerea pedepsei la maxim 3 ani de inchisoara pentru aceasta infractiune nu s-ar mai putea cere mandate de supraveghere tehnica, iar infractorii le-ar rade in nas.

„Augustin Lazar a precizat ca pentru a se putea cere o supraveghere tehnica intr-un dosar, este nevoie de un maximum special rezonabil de pedeapsa pe care il cere legea penala”, l-au parafrazat cei de la 9am.

„Pentru a cere o masura preventiva, ai nevoie tot asa. Pai cu trei ani maxim la abuz in serviciu, ce-o sa facem? O sa ne rada in nas infractorii”, a spus Augustin Lazar.

Augustin Lazar este procuror comunist, format la scoala procuraturii lui Ceausescu, iar pe timpul respectiv era in vigoare, inca din anii ’60, Codul penal de sorginte sovietica, care pedepsea infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Prevederea aceasta din codul penal stalinist a fost in vigoare pana in 2014, cand a intrat in vigoare noul Cod penal a lui Predoiu care l-a facut si mai stalinist, pedepsind aceasta fapta cu “inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”.

Deci un cod penal care zice-se ca ar fi „modern”, intrat in vigoare in 2014, a pedepsit aceasta fapta mai aspru ca si codul penal inspirat din cel stalinist.

Daca in codul penal de sorginte stalinista fapta aceasta trebuia facuta “cu intentie”, Predoiu a scos aceasta conditie, astfel ca dupa 2014 puteai fi lesne acuzat de procuror pt abuz in serviciu ca ti-ai facut “defectuos”, chiar fara intentie, atributiile de serviciu, si ti se dadea de la 2 ani de inchisoare in sus.

Ordonanta aceasta de urgenta readuce pedeapsa pentru abuz in serviciu iarasi la „inchisoare intre 6 luni si 3 ani de inchisoare”, exact cum era intre 1969 – 2014.

Deci cum poate spune Augustin Lazar ca daca se readuce pedeapsa la cum era pana inainte de 2014 nu vor putea cere mandate de supraveghere tehnica, ori ca vor rade infractorii de ei? Vrea sa ne spuna ca pana in 2014 procurorii nu puteau cere mandate de supraveghere tehnica pentru aceasta infractiune?

Ce a facut Augustin Lazar aici are elementele constitutive pentru a fi acuzat, la fel ca si vanatorii din reportajul din UK, ca a raspandit informatii false ce pun in pericol siguranta nationala.

Uitati-va la cat a scazut leul si cate articole negative la adresa Romaniei s-au scris in presa internationala pe astfel de afirmatii false raspandite inclusiv de Augustin Lazar. Cine va plati pentru prejudiciul creat Romaniei si efectul acestor informatii false diseminate inclusiv de procurorul general?

Iata ce spune DIICOT in comunicatul cu acei vanatori ce pozau in traficanti de arme: “Din cercetările efectuate a mai rezultat că în realitate, așa-zisa investigație jurnalistică nu era fundamentată pe fapte și împrejurări reale, ci a fost creată din inițiativa jurnalistilor, prezentând ca veridice unele date și informații false.”

Mai departe:

“În lipsa unei intervenții rapide și eficiente a autorităților române, toate aceste aspecte ar fi rămas în memoria publică așa cum autorii acestora au dorit să le înfățișeze.
În acest sens, se are în vedere noțiunea de securitate națională, astfel cum este definită din art. 1 din Legea 51/1991, acest act normativ fiind cel care asigură și stabilește cadrul general al tuturor faptelor circumscrise securității naționale a României. Informațiile false la care facem referire, așa cum s-a evidențiat și mai sus, au generat sentimentul de insecuritate în rândul populației…”

Daca pe vanatatorii aia din Ardeal DIICOT i-a retinut pentru ca au comunicat “informatii false”, cu efectele pe care le-au mentionat in comunicat, cu atat mai mult DIICOT trebuie sa-l salte pe Augustin Lazar, sa-l incatuseze si sa-l prezinte in fata judecatorilor pentru arestare preventiva. Evident, totul trebuie facut in fata camerelor, ca sa vada si poporul ca orgenele isi fac treaba.

Va dati seama ce sentiment de insecuritate s-a creat in Romania si in intreaga Europa daca, pe spusele procurorului general, toti cei acuzati pt abuz in serviciu nu mai pot fi interceptati si scapa?

E alegerea lui sa nu-i convina prevederi din aceasta ordonanta, Augustin Lazar insa are la dispozitie o multime de parghii legale si democratice sa o conteste, fara sa arunce in aer credibilitatea Romaniei.

Ce se intampla acum in Romania este o sfidare a tuturor regulilor democratice si a separatiei puterilor in stat.

Romania este o democratie originala in care instantele sunt “camp tactic” pentru servicii, presedintele spune ca nu cei care sunt alesi conduc tara, iar procurorii se vede ca fac legi, ii acuza pe oameni in baza lor si ii si judeca punand presiune pe judecatori.

Protestati care doriti, insa documentati-va temeinic pentru ca se manipuleaza la greu, inclusiv de catre sefi de institutii ale statului.