spot_img
28 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăBasarabiaMESAJ DE LA UE: Un primar nu poate fi suspendat până la...

MESAJ DE LA UE: Un primar nu poate fi suspendat până la o decizie definitivă a Justiției

-

„Primarii care nu sunt găsiți vinovați in justiție nu pot fi suspendați și puși în arest la domiciliu”, a declarat la Radio Europa Liberă Gunn-Marit Helgesen, Președinta Camerei Regiunilor din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale.

- Reclama -

Declarația a fost făcută cu referire concretă la cazul primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă. 

Congresul Puterilor Locale și Regionale a adoptat săptămâna trecută un document care cere Comisiei Veneția să își exprime punctul de vedere cu privire la constituționalitatea deciziilor luate de autoritățile de la Chișinău cu privire la primarul Chirtoacă. „Câtă vreme decizia nu l-a declarat vinovat pe dl Chirtoacă, acesta este nevinovat, si menținerea lui în arest la domiciliu incalcă reglementarile Congresului și angajamentele asumate de Moldova la Consiliul Europei”, spune într-un interviu pentru Europa Liberă Gunn-Marit Helgesen, Președinta Camerei Regiunilor din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...