spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăExterneMerkel se scufundă cu 2% pe săptămână în Verde. Aliatul său din...

Merkel se scufundă cu 2% pe săptămână în Verde. Aliatul său din Bavaria anunță Marea Schimbare

-

Sprijinul acordat partidului cancelarului german Angela Merkel a scăzut şi mai mult, potrivit unui sondaj publicat duminică, Verzii ajungând la numai două puncte în spatele lor înainte de alegerile naţionale din septembrie, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Nemulţumirea populară în creştere faţă de modul în care guvernul federal gestionează pandemia de coronavirus a făcut ca sprijinul pentru creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel (CDU) şi aliaţii lor bavarezi (CSU) – numiţi împreună „Uniunea” – să scadă la 25%, a indicat sondajul Kantar.

Scăderea cu două puncte procentuale faţă de săptămâna precedentă a reprezentat al patrulea declin consecutiv al sprijinului pentru alianţa conservatoare la un nivel nemaiîntâlnit de la începutul lunii martie a anului trecut.

CDU a suferit înfrângeri în două alegeri regionale la începutul acestei luni, pe fondul frustrării generate de campania lentă de vaccinare împotriva COVID-19, incorenţa măsurilor de restricţie anunţate şi scandalului legat de achiziţia de măşti sanitare.

„Bate un vânt de schimbare în ţară”, a declarat pentru jurnalul Bild am Sonntag premierul landului Bavaria şi lider al CSU, Markus Soeder, care este un posibil concurent pentru a fi candidatul conservatorilor la funcţia cancelar.

„Uniunea trebuie să arate că încă are forţă şi idei şi că nu este epuizată şi uzată. Acum are nevoie de un nou început”, a adăugat el.

Sprijinul pentru Verzi a crescut cu un punct, la 23%, potrivit sondajului pentru Bild am Sonntag realizat de Kantar, care a chestionat 1.447 de alegători în perioada 18-24 martie.

Social-democraţii (SPD) – cu o orientare spre stânga -, aflaţi în prezent într-o „mare coaliţie” incomodă cu Uniunea, au rămas stabili la 17%.

Liberalii din FDP, favorabili mediului de afaceri, şi Alternativa pentru Germania (AfD, extremă-dreaptă) au rămas tot la 10%, în timp ce extrema stângă Linke a crescut cu un punct la 9%.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...