spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeMerkel pierde în Saxonia Inferioară

Merkel pierde în Saxonia Inferioară

-

Partidul Social-Democrat german (SPD) pare să fi obținut locul întâi la alegerile legislative anticipate desfășurate duminică în landul Saxonia Inferioară, devansându-i pe conservatorii cancelarului Angela Merkel, arată un sondaj efectuat la ieșirea de la urne, informează agenția Reuters.

- Reclama -

Conform acestui sondaj, Partidul Social-Democrat (SPD) a obținut 37,5% din voturi, iar Uniunea Creștin-Democrată (CDU) se află pe locul doi cu 35%. Dacă aceste procente vor fi confirmate de numărătoarea voturilor, social-democrații ar câștiga aproape 5 procente față de scrutinul anterior din anul 2013, în timp ce conservatorii ar pierde un procent.

Pe locul trei în sondajul publicat se află Verzii (actualul partener al SPD în coaliția minoritară din Saxonia Inferioară) cu 8,5%, urmați de liberalii formațiunii FDP, cu 7%, și de partidul de extremă-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), cu 5,5%, acesta din urmă nefiind încă sigur că va atinge în final pragul de 5% necesar intrării în parlamentul regional.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img