spot_img
21.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeMerkel pierde în Saxonia Inferioară

Merkel pierde în Saxonia Inferioară

-

Partidul Social-Democrat german (SPD) pare să fi obținut locul întâi la alegerile legislative anticipate desfășurate duminică în landul Saxonia Inferioară, devansându-i pe conservatorii cancelarului Angela Merkel, arată un sondaj efectuat la ieșirea de la urne, informează agenția Reuters.

- Reclama -

Conform acestui sondaj, Partidul Social-Democrat (SPD) a obținut 37,5% din voturi, iar Uniunea Creștin-Democrată (CDU) se află pe locul doi cu 35%. Dacă aceste procente vor fi confirmate de numărătoarea voturilor, social-democrații ar câștiga aproape 5 procente față de scrutinul anterior din anul 2013, în timp ce conservatorii ar pierde un procent.

- Advertisement -

Pe locul trei în sondajul publicat se află Verzii (actualul partener al SPD în coaliția minoritară din Saxonia Inferioară) cu 8,5%, urmați de liberalii formațiunii FDP, cu 7%, și de partidul de extremă-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), cu 5,5%, acesta din urmă nefiind încă sigur că va atinge în final pragul de 5% necesar intrării în parlamentul regional.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img