spot_img
22.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăExterneMerkel nu vrea limitarea numărului de migranți în Germania

Merkel nu vrea limitarea numărului de migranți în Germania

-

Cancelarul german Angela Merkel a respins luni o propunere din partea liderului aliaților ei politici din Bavaria ce ar limita numărul refugiaților care intră în Germania la 200.000 pe an, relatează DPA.

- Reclama -

‘Aceasta nu este poziția cancelarului’, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, referindu-se la propunerea de duminică a prim-ministrului regional bavarez, Horst Seehofer, care conduce Uniunea Creștin-Socială (CSU), partidul partener al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) al Angelei Merkel.

Suntem convinși că o limitare a numărului de refugiați nu va fi realizabilă la nivel național’, a spus el, adăugând că criza refugiaților este o problemă europeană care poate fi abordată doar printr-un sistem de cote european, prin eliminarea cauzelor migrației și controlul riguros al frontierelor externe.

‘Toate acestea ar trebui să contribuie la o situație în care migrația ilegală devine legală și în care reducem numărul de noi sosiri net și sustenabil’, a spus Seibert.

Horst Seehofer a devenit un aliat incomod pentru Angela Merkel, în contextul presiunii intense din partea alegătorilor conservatori pentru limitarea afluxului fără precedent de migranți, dintre care mulți intră în țară prin Bavaria.

Oficialii bavarezi susțin că 1,1 milioane de refugiați și migranți au ajuns în Germania de-a lungul lui 2015, majoritatea părăsindu-și țările de origine din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img