spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneMerkel merge la Putin

Merkel merge la Putin

-

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că o așteaptă în vizită pe cancelara germană Angela Merkel, pe 2 mai. Presa rusă relatează că Putin a făcut declarația la o întâlnire, la Moscova, cu premierul landului german Bavaria, Horst Seehofer, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Biroul lui Merkel a confirmat vizita.

„Transmiteți-i cancelarei federale cele mai calde urări. O așteptăm în vizită pe doamna Merkel pe 2 mai”, a spus Putin citat de agenția TASS.

Potrivit presei ruse, Seehofer care conduce Uniunea Creștin Socială, partenera bavareză a Uniunii Creștin Democrate a Angelei Merkel, a confirmat vizita. Ar fi prima asemenea vizită după înrăutățirea relațiilor Rusiei cu Occidentul din cauza anexării Crimeii de către Rusia și declanșării războiului din Donbass, în 2014. În februarie 2015, Merkel și președintele francez Francois Hollande au contribuit la încheierea șubredului acord de pace în estul Ucrainei, cunoscut ca Minsk II. Vizita din mai în Rusia ar avea loc înainte de alegerile parlamentare germane din septembrie, când Merkel speră să-și păstreze funcția. Anul trecut, Merkel a spus că, în timpul alegerilor, sunt „posibile” atacuri cibernetice rusești în Germania și campanii de dezinformare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...