Merkel: Germanii nu sunt așa de buni cunoscători ai Bibliei când vorbesc de Coran

0
622
BERLIN, GERMANY - MAY 16: German Chancellor Angela Merkel greets students at the Sophie Scholl school during a visit on the fifth European Union school project day on May 16, 2011 in Berlin, Germany. The nationwide initiative is meant to foster a stronger understanding young people of the role of the European Union. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

‘Dacă cineva trebuie să se uite din nou în Biblie pentru că discută cu altcineva despre Coran, nici acesta nu este un lucru rău, pentru că germanii nu sunt așa de buni cunoscători ai Bibliei precum cred uneori’, a declarat cancelarul german Angela Merkel la o reuniune de marcare a 60 de ani de la lansarea programului despre care spune că a impulsionat economia țării, pe care a transformat-o însă într-un stat multietnic.

Cancelarul german Angela Merkel a salutat luni contribuția adusă la economia și societatea Germaniei de imigranții sosiți în țară prin programul ‘muncitorilor oaspeți’ (‘Gastarbeiter’) în primele decenii postbelice, relatează Reuters.

Cancelarul a insistat că familiaritatea cu mai mult decât o cultură a fost ‘un plus incredibil’ într-o lume tot mai globalizată.

‘Trebuie să învățăm, la fel ca și cei care au trăit în Germania de sute de ani, că deschiderea, curiozitatea față de alte culturi nu ne sărăcește, ci ne îmbogățește’, a subliniat Merkel.