Merkel: Este inacceptabil ca țările din Est să spună: Nu vrem musulmani

0
5598

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică, într-un interviu pentru televiziunea publică ARD, că refuzul unor state membre ale Uniunii Europene de a accepta refugiați de religie islamică este inacceptabil, transmite AFP.

este ca unii să spună, la modul general: ”nu vrem musulmani în țara noastră”, a afirmat cancelarul german, referindu-se la declarații ale unor lideri din Europa de Est.

Revenind asupra propunerii de introducere de cote de repartizare de refugiați în interiorul UE, Angela Merkel a subliniat că ‘am decis toți împreună și fiecare stat trebuie să aibă o contribuție’, iar ‘o soluție comună trebuie găsită’.

Germania a primit în 2015 în jur de un milion de solicitanți de azil, un înalt responsabil estimând duminică numărul celor care vor sosi în acest la la 250.000-300.000.

Mai mulți lideri est-europeni au afirmat că nu doresc apariția unor comunități musulmane în țările lor, cea mai recentă declarație în acest sens aparținându-i, la 23 august, premierului ceh Bohuslav Sobotka. În 2015, Slovacia anunțase că nu dorește să primească decât refugiați creștini.