spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneMerkel după cutremurul din Bavaria: 'Multă încredere a fost pierdută'

Merkel după cutremurul din Bavaria: ‘Multă încredere a fost pierdută’

-

Cancelarul german Angela Merkel a cerut luni membrilor guvernului său să pună capăt disputelor interne cu privire la migraţie şi a promis să recâştige încrederea cetăţenilor, la o zi după după eşecul istoric în alegerile regionale din Bavaria, informează AFP.

Scrutinul din Bavaria, marcat de rezultatele slabe ale aliaţilor săi conservatori locali din partidul Uniunea Creştin-Socială (CSU), a arătat că ‘cele mai bune rezultate economice, ocuparea forţei de muncă aproape totală în Bavaria nu sunt suficiente pentru populaţie dacă nu există ceva la fel de important, încrederea în actorii politici’, a declarat ea într-o conferinţă de presă la Berlin.

- Advertisement -

Or, ‘multă încredere a fost pierdută’ după formarea, în chinuri, a coaliţiei dintre conservatori şi social-democraţi în martie, a recunoscut Angela Merkel în prima sa reacţie la alegerile din Bavaria.

În special, ea a criticat aripa dreaptă bavareză a propriei familii politice, partidul CSU, care a atacat în mod repetat politica sa în domeniul migraţiei şi a provocat mai multe crize guvernamentale, acuzând cancelarul de permisivitate după intrarea în ţară a peste un milion de solicitanţi de azil în 2015-2016.

- Advertisement -

Alegătorii ‘aşteaptă’ ca cele două formaţiuni aliate – partidul CDU de centru-dreapta, condus de Angela Merkel, şi CSU – ‘să acţioneze în mod concertat’, a afirmat Merkel.

Cancelarul german, a cărui popularitate a intrat în declin, a promis să tragă ‘învăţăminte’ de pe urma scrutinului prin acordarea unei ‘atenţii mai mari ca această încredere să existe şi ca rezultatele muncii noastre să devină vizibile’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img