Merkel CEDEAZĂ în fața lui Erdogan: Renzi și Hollande pupă și ei mâna Sultanului

0
8052
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 18: German Chancellor Angela Merkel (L) meets Turkey's President Recep Tayyip Erdogan at the Yildiz Palace State apartments during her visit in Istanbul, Turkey on October 18, 2015. (Photo by Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar/Anadolu Agency/Getty Images)

Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat luni că pentru gestionarea crizei migrației este nevoie de ‘mai multă cooperare’ europeană și a admis că acordul semnat cu Turcia este „esențial”, întrucât, fără ajutorul acestei țări, Uniunea Europeană nu poate câștiga lupta împotriva traficanților, transmite agenția EFE conform Agerpres.

‘Garda de coastă italiană nu poate controla singură spațiile maritime’, a subliniat șefa guvernului german la o conferință de presă după întâlnirea cu premierul italian, Mateo Renzi, și cu președintele francez, Francois Hollande, pe insula italiană Ventotene.

Gazda reuniunii, premierul Renzi, a precizat cu acest prilej că de la începutul anului circa 102.000 de migranți au debarcat pe coastele italiene, număr apropiat de cel înregistrat și anul trecut până pe data de 20 august. ‘Împreună cu Angela și Francois, credem că Uniunea Europeană poate face mai mult în comun pentru a evita plecarea acestor persoane și ajutorarea celor care au nevoie’, a indicat premierul italian.