spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeMerkel are 2 săptămâni să rezolve criza guvernamentală de la Berlin

Merkel are 2 săptămâni să rezolve criza guvernamentală de la Berlin

-

Uniunea Creştin-Socială (CSU) germană, partidul bavarez partener al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, i-a cerut luni acesteia din urmă să negocieze în două săptămâni o soluţie europeană pentru problema migraţiei, în lipsa unei asemenea soluţii liderul CSU şi totodată ministru de interne, Horst Seehofer, urmând să dispună închiderea frontierelor Germaniei pentru migranţi, informează agenţiile DPA, AFP şi Reuters.

Decizia a fost luată la o reuniunea a liderilor CSU, menţionează DPA, după noi consultări între cele două formaţiuni conservatoare.

- Advertisement -

După acest anunţ, Angela Merkel a organizat o conferinţă de presă la care a apreciat drept rezonabil acest termen de două săptămâni, întrucât el corespunde Consiliului European din 28-29 iunie, insistând că astfel are un mandat puternic de negociere cu liderii europeni la acest capitol.

Liderii CSU au susţinut la sfârşitul săptămânii trecute că, în lipsa unui compromis cu Merkel, ministrul Horst Seehofer îşi va pune în aplicare chiar de luni planul de expulzare a migranţilor sosiţi în Germania, dar care au fost înregistraţi anterior într-un alt stat al Uniunii Europene, măsură ce ar anula politica uşilor deschise faţă de migranţi promovată de Angela Merkel.

Aceasta din urmă a transmis luni dimineaţă prin intermediul purtătorului ei de cuvânt că va privilegia calea încheierii de acorduri bilaterale cu statele UE cele mai afectate de afluxul de migranţi pentru a da un răspuns european acestei chestiuni.

‘Cancelarul a propus discuţii cu o serie de ţări afectate, cu obiectivul de a ajunge la acorduri între state asupra unui control mai bun şi gestiunii unor aspecte ale migraţiei’, a spus la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt Steffen Seibert, citat de agenţia EFE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img