Cancelarul german Angela Merkel a indicat sâmbătă, într-un interviu, că renunță la deviza sa ‘Wir schaffen das’ (‘vom reuși’), un simbol al politicii sale de deschidere față de migranți, dar tot mai criticată în tabăra conservatoare a șefei guvernului de la Berlin, transmite AFP.

‘În acest moment, consider că această frază (Wir schaffen das) a fost puțin exagerată (…), în așa măsură încât prefer să nu o mai repet, a devenit un simplu slogan, aproape o formulă goală de conținut’, a declarat Merkel, pentru săptămânalul economic Wirtschaftswoche.

‘Unii se simt chiar provocați, chiar dacă, firește, nu acesta era obiectivul’, a adăugat ea, precizând că formula, lansată la sfârșitul lunii august 2015, urmărea să arate că Germania ‘este o țară puternică, ce va ieși întărită’ din criza migranților.

La câteva zile după ce lansa sloganul ‘Wir schaffen das’, Angela Merkel anunța că țara sa era pregătită să primească zecile de mii de migranți, în majoritate sirieni, irakieni și afgani, care traversau pe jos Europa.

În total, peste un milion de solicitanți de azil au sosit în această țară în 2015, plasând problema integrării lor și a identității Germaniei în centrul dezbaterii politice.

Uniunea Creștin-Socială (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) conduse de Angela Merkel, a criticat în mod constant politica în materie de migrație a cancelarului, cerându-i acestuia să înceteze să mai susțină ‘Wir schaffen das’.

Sosirea migranților a contribuit esențial la ascensiunea formațiunii Alternativa pentru Germania (AfD), primul partid populist de dreapta care ajunge pe scena politică națională după al Doilea Război Mondial.

Angela Merkel urmează să decidă în lunile viitoare dacă va încerca să obțină al patrulea mandat de cancelar în urma alegerilor legislative din toamna lui 2017.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?