spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăExterneMerkel acuzată după violențele de la Hamburg: A EȘUAT

Merkel acuzată după violențele de la Hamburg: A EȘUAT

-

Autoritățile germane, cu Angela Merkel în frunte, au devenit ținta criticilor după violențele care au marcat summitul G20 la Hamburg și care au afectat imaginea Germaniei pe plan internațional, informează sâmbătă AFP.

- Reclama -

Într-un editorial extrem de acid, cotidianul cel mai citit din Germania, Bild, pune responsabilitatea pentru acest „dezastru” pe umerii cancelarului federal, acuzând-o că a „eșuat” în menținerea ordinii publice de după primele ciocniri dintre protestatari și poliție, joi.

- Advertisement -

„Sentimentul de securitate pe care statul trebuie să-l garanteze a încetat să existe la Hamburg”, notează publicația, punându-i într-o situație jenantă pe liderii germani cu mai puțin de trei luni înainte de alegerile legislative.

„Politicienii poartă întreaga răspundere pentru polițiștii răniți și distrugerile din oraș”, a declarat, la rândul său, liderul de la Hamburg al sindicatului polițiștilor germani BDK, Jan Reinecke, pentru Der Spiegel.

- Advertisement -

Cancelarul federal a denunțat violențele „inacceptabile”, în condițiile în care o nouă manifestație importantă este prevăzută să aibă loc sâmbătă la prânz și confruntări ar putea avea loc din nou.

Cotidianul conservator Die Welt evocă „o pierdere de control” din partea autorităților, care au lăsat unele cartiere din Hamburg, al doilea oraș al Germaniei, cu 1,7 milioane de locuitori, să se transforme într-o zonă lăsată la cheremul huliganilor.

Potrivit AFP, spectacolul oferit de acest mare oraș portuar este departe de imaginea de „poartă spre lume” dinamică și internațională prezentată de liderii germani înainte de acest summit.

În total, 213 polițiști au fost răniți și 114 persoane au fost arestate, potrivit celui mai recent bilanț de sâmbătă, însă numărul de manifestanți răniți nu este deocamdată cunoscut cu precizie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img