spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeMercenar croat reținut de ruși la Mariupol despre Azov: Mi-au arătat înregistrări...

Mercenar croat reținut de ruși la Mariupol despre Azov: Mi-au arătat înregistrări video, erau chestiuni îngrozitoare pe care le făceau. O cruzime groaznică

-

Luat prizonier, un mercenar croat a povestit care este diferența dintre batalionul naționalist ”Azov” și Forțele Armate ale Ucrainei, relatează RIA Novosti. 

”Da, o diferență există. Batalionul ”Azov” se subordonează acelorași ordine ca și Garda Națională. Ambele participă la apărare, dar primim ordine diferite. Ele nu sunt parte a Forțelor Armate ale Ucrainei”, a spus el într-un interviu pentru RT

- Reclama -

Referindu-se la ideologia batalionului naționalist ”Azov”, croatul a relatat că a auzit povești despre ce fac cei, dar nu a văzut niciodată cu ochii lui. 

”Am auzit despre ideologia lor nazistă. Am mai auzit și tot felul de lucruri îngrozitoare pe care le fac locuitorilor civili. Personal, nu am văzut astfel de lucru, dar mi-au arătat înregistrări video, erau chestiuni îngrozitoare pe care le făceau. O cruzime groaznică”, a adăugat el. 

După cum a anunțat, sâmbătă, postul național al televiziunii croate, HRT, MAE croat a confirmat reținerea de către Forțele Armate ale Rusiei a unui cetățean croat la Mariupol. Anterior, mass-media croate au anunțat în repetate rânduri, sub acoperirea anonimatului, despre participarea ”voluntarilor” din republică la conflictul armat de partea Kievului. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img