spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateMembru în Consiliul de Administraţie al BNR: România importă inflaţie

Membru în Consiliul de Administraţie al BNR: România importă inflaţie

-

Pericolul inflaţionist nu trebuie omis pentru că în această perioadă este real, iar România importă inflaţie, a afirmat, joi, într-o videoconferinţă de specialitate, Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR).

- Reclama -

„Eu cred că pericolul inflaţionist nu trebuie omis. În această perioadă este real, importăm inflaţie. Preţurile internaţionale la mărfuri au crescut semnificativ însă trebuie să spun că facem ceea ce facem de obicei. Banca Naţională este la datorie. Suntem atenţi aşa cum ne ştiţi. Acest proces ar putea fi tranzitoriu, ar putea fi de moment sau ar putea avea un caracter mai degrabă permanent. Însă acestea sunt întrebări importante pe care vă asigur că ni le punem, căutăm şi găsim răspunsuri. Avem şi ştim că avem o răspundere mare în faţa cetăţenilor, aceea de a prezerva puterea de cumpărare a monedei naţionale. Avem mandatul de stabilitate a preţurilor. Cred însă că este prematur să spunem mai mult la acest moment, decât că stăm alături de mandatul nostru, că vom fi cerebrali, raţionali, ca şi până acum şi cred că am arătat că putem face asta”, a declarat Cristian Popa, la videoconferinţa „Sistemul bancar după un an de pandemie”, organizată de ziarul Bursa.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...