Membru în Comisia SRI: Șeful #HexiPharma era FILAT, vom cere în Parlament ca echipa de filaj să facă public filmul!

0
2016

Mîine ne vom întruni în Comisia Parlamentară și vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului lui Dan Condrea, patronul #HexiPharma, a declarat pentru tolo.ro deputatul Sebastian Ghiță, membru al Comisiei de supraveghere a SRI.

CITIȚI ȘI:B1 TV: Patronul Hexi Pharma ar fi murit

FRAGMENT DIN INTERVIUL ACORDAT LUI CĂTĂLIN TOLANTAN LA CEREREA LUI SEBASTIAN GHIȚĂ:

– Sînteți sigur că exista o echipă de filaj?
– Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?

– Dar comisia din care faceți parte nu are nici o atribuție decît în materie de SRI. Dacă nu erau de la SRI?
– Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicație clară. Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!

– Încă o dată: nu e treaba dumneavoastră dacă nu e filajul de la SRI.
– Era un caz de siguranță națională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot. Mîine se poate întîmpla oricui!