spot_img
5.6 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăJustitieMeleșcanu: Serbia nu și-a asumat succesiunea în tratatul încheiat cu Iugoslavia

Meleșcanu: Serbia nu și-a asumat succesiunea în tratatul încheiat cu Iugoslavia

-

”Există un tratat între România și Iugoslavia din 18 octombrie 1960, care se referă la asistența juridică dintre cele doă țări. În urma dezmembrării Iugoslaviei au apărut cinci state succesoare, inclusiv Serbia.În perioada 1996-2000 au fost încheiate protocoale între România și Croația, Slovenia, Muntenegru, și Macedonia, protocoale care preiau succesiunea acordului cu Iugoslavia din 1960.Din acest punct de vedere, între România și Serbia nu există un tratat similar, care să clarifice succesiunea Serbiei, dar cu toate acestea în relația dintre România și Serbia au fost aplicate acordurile bilaterale încheiate anterior de România, ambele state comportându-se ca și cum ar fi părți ale acordurilor respective”, a explicat ministrul de Externe Teodor Meleșcanu la România TV conform DC News.

- Reclama -

Teodor Meleșcanu a mai subliniat faptul că ”la Paris în 1956, a fost adoptată o convenție europeană de extrădare, la care România și Serbia sunt parte”.

În ceea ce privește solicitarea azilului politic de către Sebastian Ghiță, ministrul Teodor Meleșcanu precizează că ”azilul politic, este o procedură care ține strict de statul respectiv. În acest caz nu pot să mă refer la niciun fel de alte documente internationale” iar momentul extrădării  ”depinde de timpul necesar pentru îndeplinirea procedurii”. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img