spot_img
30.4 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăJustitieMedicul erou de la Piatra Neamț, pus sub acuzare pentru că a...

Medicul erou de la Piatra Neamț, pus sub acuzare pentru că a salvat oameni

-

Procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis punerea sub acuzare a unor persoane în cazul incendiului de la Piatra Neamţ soldat cu zece morţi, între ele fiind şi medicul declarat erou după ce a fost rănit încercând să scoată pacienţi din foc, relatează Adevărul.ro.

- Reclama -

Între cei cercetaţi este şi medicul declarat erou, Cătălin Denciu, de gardă în seara incendiului în care şi-au pierdut viaţa zece persoane. Doctorul a încercat să salveze pacienţii, dar a suferit arsuri grave, fiind tratat, luni de zile, într-un spital militar din Bruxelles. Se pare că el nu este vizat de o culpă medicală, ci pentru că ar fi dat declaraţii contradictorii, acuzaţiile fiind favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals.Este urmărit penal şeful Secţiei ATI, Liviu Ungureanu, pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Parchetul instanţei supreme a mai precizat oficial şi cauza incendiului, o candelă aprinsă la patul unui pacient într-o atmosferă îmbogăţită cu oxigen şi care nu era aerisită, aşa cum ar fi trebuit în mod normal.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...