spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăUncategorizedMedicii nu reușesc să oprească hemoragia lui Fico

Medicii nu reușesc să oprească hemoragia lui Fico

-

Medicii încă nu pot opri hemoragia din cavitatea abdominală care s-a deschis la prim-ministrul slovac Robert Fico, ca urmare a rănirii, a informat miercuri publicația slovacă Standard.

Tentativa de asasinat asupra lui Fico, care s-a opus în mod repetat livrării de arme către Ucraina și apartenenței acesteia la NATO, a avut loc miercuri după o ședință a guvernului în orașul Gandlova, la 190 de kilometri de Bratislava. Premierul a fost transportat la spital cu elicopterul în stare gravă.

- Advertisement -

Robert Fico a suferit răni la abdomen, picioare şi braţe, potrivit cotidianului Denník N. El a fost împuşcat după ce a ieşit din Casa de Cultură a oraşului Handlova, unde se desfăşurase o şedinţă de guvern. Fico saluta un mic grup de cetăţeni adunaţi acolo, dintre care unul purta o pancartă antiguvernamentală, moment în care s-a tras asupra lui. Un suspect a fost arestat la faţa locului.

„O tentativă de asasinat a fost comisă asupra premierului slovac Robert Fico”, a confirmat telefonic pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului slovac de Interne.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img