spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeMatteo Salvini, ministrul italian al Transporturilor: Trecerea rapidă la mașini electrice în...

Matteo Salvini, ministrul italian al Transporturilor: Trecerea rapidă la mașini electrice în UE ar fi o „sinucidere” și un „cadou” pentru industria chineză

-

Ministrul italian al transporturilor a declarat joi că o trecere rapidă la mașini electrice în Uniunea Europeană ar fi o „sinucidere” și un „cadou” pentru industria chineză.

„Tuturor ne pasă de apă, de calitatea aerului și de un mediu mai curat… dar asta nu înseamnă să concediem milioane de muncitori și să închidem mii de afaceri”, a declarat ministrul Matteo Salvini, liderul partidului de dreapta Liga.

Parlamentul European a aprobat marți în mod oficial o lege care interzice vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel pe teritoriul blocului comunitar european începând cu 2035, măsură ce vizează accelerarea trecerii la vehicule electrice și combaterea schimbărilor climatice.

„Avem nevoie de mai mult timp și contribuții economice pentru cei care vor să-și schimbe mașinile”, a declarat în fața Senatului dl. Salvini, care este și vicepremier în guvernul lui Giorgia Meloni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img