MĂRTURII BOMBĂ ALE PRINCIPALULUI SUSPECT ÎN ASASINAREA LUI NEMȚOV

0
259

Presupusul asasin al lui Boris Nemțov, Zaur Dadaev, anunță că are alibi pentru momentul în care a fost săvârșită crima, transmite agenția rusă Itar-Tass,. „Potrivit lui Dadaev, în timpul crimei, acesta se afla în altă parte”, spune avocatul suspectului, Ivan Gherasimov, conform deschide.md.

Principalul suspect in cazul asasinarii opozantului rus Boris Nemtov a fost batut si torturat, sustine activistul pentru drepturile omului, Andrei Babushkin. El afirma ca Zaur Dadaev i-a recunoscut ca a fost fortat sa-si asume responsabilitatea pentru moartea lui Nemțov. Dupa ce l-a vizitat la inchisoare pe principalul suspect, Zaur Dudaev, activistul pentru drepturile omului Andrei Babushkin a spus ca cecenul a fost batut si torturat de mai multe ori: “Am văzut răni pe partea de sus a degetelor de la picioare. El a spus că pe ele au fost puse fire electrice, care au cauzat rănile. Mai mult, suspectul ar fi spus ca a fost fortat sa marturiseasca  ca este vinovat de omorul lui Boris Nemtov. Andrei Babushkin a mai precizat că  “ Noi nu discutăm despre mărturia sa în istanţă, dar el a repetat de 5 ori că el ar fi depus altă mărturie dacă asupra lui nu ar fi fost aplicate presiuni ilegale.”

Zaur Dadaev, in varsta de 30 de ani, a fost politist al fortelor speciale cecene. Numele lui Dadaev apare pe un site oficial al guvernului cecen, care arata ca Vladimir Putin i-ar fi acordat o Medalie de Merit in 2010.