MĂRTURIA UNUI FOTOREPORTER PREZENT LA INCIDENTELE DE LA GRANIȚA UNGARĂ: Migranții sunt organizați de cineva

0
780

Prezent la incidentele de la Röszke, pe granița Ungariei cu Serbia, fotoreporterul timișorean Adrian Piclișan a atenționat  într-o intervenție la pressalert.ro că refugiații nu sunt deloc dezorientați, ba din contră, sunt agili și bine pregătiți, la sfârșitul protestelor de miercuri imigranților fiindu-le împărțiți fluturași cu noua rută prin Croația.

„Persoana care împărţea aceste hărţi era un refugiat, am vrut să îi fac o fotografie, nu a vrut, am zis OK. Fotografia este banală, este e o mână cu un flutraş care avea o hartă desenată pe care scria Ungaria este închisă şi arăta spre Croaţia. Omul distribuia aceste printuri color. Seara, după ce şi-au dat seama că nu au cum să treacă de Ungaria și s-au liniștit, omul distribuia aceste hărți. Mi-am dat seama că fiind color, harta aia nefiind desenată şi trasă la xerox în sat, cred că sunt oameni care mişcă aceste mase de oameni”, a spus fotograful.

„A folosi femeile şi copiii ca scut împotriva unei armate bine echipate… În situaţiile limită au înaintat femeile şi copiii până la cordoanele de forţă. Femeile şi copiii au fost extraşi şi a urmat o contraofensivă care a dus la arestarea a 23 de oameni. Faptul că ei refuză să fie identificaţi şi amprentaţi pe teritoriul UE ridică un mare semn de întrebare”, a mai spus fotoreporterul.