spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizeMartor cheie în procesul lui Netanyahu, mort într-un accident de avion în...

Martor cheie în procesul lui Netanyahu, mort într-un accident de avion în Grecia/Pescar: A avut loc o explozie mare, urmată de una mai mică

-

Potrivit procuraturii israeliene, Grecia a anunțat marți că va investiga prăbușirea unui avion privat în seara precedentă în apropiere de Samos, în care a murit un israelian care urma să depună mărturie la procesul fostului premier Benyamin Netanyahu, transmite agenția israeliană în limba română Anima News.

- Reclama -

„Un pescar local a spus că a avut loc o explozie mare, urmată de una mai mică”, a declarat Loannis Kondylis, șeful Biroului Național de Investigare a Dezastrelor și Siguranței Aeriene.
„Epava va arăta dacă acesta este cazul”, a declarat Kondylis, adăugând că epava avionului se află în prezent la 33 de metri adâncime.
Un cuplu israelian a murit luni seară când monomotorul Cessna C182 s-a prăbușit în mare, în apropierea aeroportului de pe insula grecească Samos.
Ministerul israelian de Externe a identificat victimele ca fiind Haim și Esther Giron, un cuplu în vârstă de 69 de ani din Tel Aviv.
Haim Giron, fost director adjunct în cadrul Ministerului israelian al Comunicațiilor, urma să depună mărturie la procesul lui Benjamin Netanyahu, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Israel.

Fostul prim ministru este acuzat de corupție, fraudă și abuz de încredere, precum și de acordarea de favoruri unor magnați din presă în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile.
El este acuzat de „utilizarea nelegitimă” a puterii guvernamentale pentru a „cere și obține beneficii nejustificate de la proprietarii de media din Israel pentru a-și promova afacerile personale”, potrivit procurorului principal citat în aprilie la proces.
Potrivit procuraturii israeliene, Haim Giron urma să depună mărturie pe probleme de reglementare.
Autoritatea Aviației Civile din Grecia a declarat că avionul a decolat de la Haifa (Israel), într-un zbor privat și a dispărut de pe radar cu puțin timp înainte de a ateriza pe aeroportul din Samos.
Cele două cadavre au fost duse în portul Pythagoras de pe insula Samos, a anunțat presa greacă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img