spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeMarius Screciu și Aladin Georgescu, tandemul pentru Drobeta Turnu Severin și CJ...

Marius Screciu și Aladin Georgescu, tandemul pentru Drobeta Turnu Severin și CJ Mehedinți

-

Astăzi, într-o conferință de presă, liderii PSD Mehedinți,  Aladin Georgescu și Marius Screciu, și-au anunțat candidaturile, pentru alegerile locale ce vor avea loc în data de 9 iunie. Cei doi au declarat că sunt o echipă solidă și își propun să continue împreună,  proiectele începute în Mehedinți și în municipiul Drobeta-Turnu Severin.

„Pentru toate proiectele pe care noi le-am implementat în Drobeta-Turnu Severin am beneficiat de sprijinul necondiționat, la timp și foarte oportun, al primarului Marius Screciu. Am implementat împreună proiecte precum reabilitarea Bazinului de Înot, modernizarea și reabilitarea clădirilor Spitalului Județean de Urgență Drobeta -Turnu Severin. Am făcut o echipă foarte bună și sunt convins că o vom face în continuare,” a transmis Aladin Georgescu

- Advertisement -

Aladin Georgescu a evidențiat investițiile în infrastructură rutieră, unde peste 450 de km de drumuri județene au fost reabilitate. În ceea ce privește sistemul de sănătate, Consiliul Județean Mehedinți a alocat peste 230 de milioane de lei în ultimii patru ani, provenind din fonduri europene, guvernamentale și buget propriu.

„În ceea ce privește infrastructura rutieră, în ultimele două mandate, Consiliul Județean Mehedinți a reabilitat peste 450 de km de drumuri județene. Avest lucru mă face să cred că în ceea ce privește infrastructura rutieră, Mehedințiul este pe un loc fruntaș la nivel național. O altă temă de realizare de investiții este legată de realizările din sistemul de sănătate. Consiliul Județean Mehedinți a investit, în sistemul de sănătate în ultimii patru ani, peste 230 de milioane de lei, fonduri europene, guvernamentale și buget propriu,” a mai adăugat Aladin Georgescu

- Advertisement -

Primarul Marius Screciu a prezentat, la rândul său o serie de proiecte majore realizate în Drobeta-Turnu Severin, cuprinzând educația, infrastructura rutieră, modernizarea transportului public și regenerarea urbană a cartierelor. 

„Am început cu modernizarea cartierelor mărginașe, pentru că nu te numești severinean dacă trăiești doar în centru, sau în cartierele unde s-au realizat investiții. Severinean te numești și dacă trăiești în cartierele Schela, Gura Văii, Walter Mărăcineanu, Banovița, Apolodor. Este extrem de important ca acolo unde trăiesc oamenii să se simtă protejați, apreciați și lucrul acesta nu poate fi făcut decât ajutându-i să trăiască într-un mod decent și civilizat,” a declarat Marius Screciu

În ultimii 8 ani, Severinul a beneficiat de investiții de 20 de milioane de euro în unitățile de învățământ. Acestea au inclus atât reabilitarea, cât și construirea de noi instituții de învățământ, cu dotări moderne finanțate din fonduri europene și guvernamentale.
Între 2016 și prezent, primăria a investit în construcția și reabilitarea a aproximativ 150 de kilometri de drumuri și trotuare în oraș, iar în prezent se lucrează la modernizarea și regenerarea urbană în alte 19 zone din oraș.

„S-a muncit foarte mult în aceste cartiere, am continuat lucrările în tot municipiul, avem în acest moment, 19 zone în lucru. Îi mulțumesc domnului președinte Aladin Georgescu, pentru sprijin și pentru implicare. Am investit, de asemenea, foarte mult în educație, avem unități de învățământ reabilitate, extinde și modernizate, dotate cu echipamente și mobilier, avem creșe noi, construite de la zero și lucrăm în continuare să acoperim toate unitățile de învățământ din municipiu. Severinul a fost în toată această perioadă, un șantier și am reușit să aducem la același nivel aproape toate zonele orașului, sunt puține zone unde mai trebuie să intervenim. Legat de încălzirea orașului, în toți acești ani oamenii au avut căldură, chiar dacă am cerut sprijin de la Guvern. Extinderea rețelei de gaze, într-adevăr, este o problemă. Ne luptăm cu Mehedinți Gaz, avem programul Anghel Saligny în așteptare și vom reuși să extindem rețeaua de gaze,” a mai adăugat Marius Screciu  

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23,59, să depună la birourile electorale candidaturile pentru alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 9 iunie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img