spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăExterneMarine Le Pen și Nigel Farage cer UE "să-și facă autocritica" după...

Marine Le Pen și Nigel Farage cer UE „să-și facă autocritica” după atacurile din Franța

-

Liderii partidelor antieuropene din Franța și Marea Britanie, Marine Le Pen și Nigel Farage, au cerut luni Uniunii Europene să-și revizuiască politicile privind imigrația, prima vorbind despre o ‘autocritică’ legată de aceste politici, iar cel de-al doilea, despre ‘o coloană a cincea’ pe care imigranții au creat-o în Europa și care se opune valorilor europene, consemnează agenția EFE, transmite Agerpres.
Le Pen, care s-a exprimat în numele neafiliaților din Parlamentul European, și Farage, care a vorbit în numele grupului Europa Libertății și a Democrației Directe, s-au delimitat de mesajele în favoarea libertății și diversității exprimate de celelalte grupuri din PE.

‘Suntem la capătul a 30 de ani de laxism și concesii făcute islamiștilor sub pretextul respectării diversității, dar acum trebuie să ne facem autocritica’, a indicat în fața legislativului european Marine Le Pen, care a lipsit duminică de la marșul de la Paris desfășurat pentru a aduce un omagiu victimelor atacurilor din Franța și pentru a condamna terorismul.

- Advertisement -

‘Austeritatea europeană a condus la dezarmarea poliției și ne-a lăsat armatele fără resurse’, a adăugat ea. În plus, lidera Frontului Național a spus că autorii atacurilor de la Paris ‘nu au fost teroriști, ci islamiști’. ‘Să lăsăm națiunile noastre să se apere’, a conchis Marine Le Pen, în timp ce unii eurodeputați din partidul ei au afișat pancarte cu ‘Je ne suis pas Charlie’, în opoziție cu cele majoritare ale colegilor din PE cu ‘Je suis Charlie’, sloganul simbol al solidarității cu victimele atacului asupra publicației satirice Charlie Hebdo.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img