spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasămediuMarian Oprișan, înainte de sentință: „O jignire adusă tuturor instanțelor și...

Marian Oprișan, înainte de sentință: „O jignire adusă tuturor instanțelor și justiției din România“

-

„Acest dosar este, după părerea mea, o jignire adusă tuturor instanțelor și justiției din România. Jignește profesionalismul și conștiința oricărui magistrat. El s-a construit pe premise greșite, având ca țintă un singur om, subsemnatul”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, conform Monitorul de Vrancea. Miercuri, Oprișan a transmis presei un document de aproape 200 de pagini cu concluziile scrise depuse de avocatul Gheorghiţă Mateuţ, în care apărătorul cere achitarea inculpatului Oprişan pe motiv că nu există faptele incriminate, scrie Ziarul de Vrancea.
”Abuzul în serviciu nu există în nici o legislație a țărilor civilizate cu democrații consolidate în statul de drept. Abuzul în serviciu e o infracțiune de tip sovietic inspirată din Codul Penal al URSS. Cînd comuniștii voiau să execute un adversar sau dușman al poporului, dacă îl găseau cu delapidare sau orice infracțiune, invocau abuzul în serviciu.”, este concluzia lui Oprișan.
Cât privește achiziționarea Complexului Căprioara, Oprișan arată că infracțiunea de care este acuzat, respectiv fals intelectual, nu există, „întrucât lipsește atât latura obiectivă, cât și cea subiectivă“. Șeful administrației județene arată că adresa prin care se cereau guvernului fonduri din rezerva bugetară „nu a atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare și a avut un caracter complet în sensul că a fost menționată destinația acelor sume în situația în care cererea se va aproba“. Potrivit acestuia, hotărârea de Consiliu Județean privind achiziționarea complexului a fost dată cu „respectarea dispozițiilor legale“.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img