spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvaluiriMarian Munteanu, afaceri cu unul din oamenii Moscovei și legătura cu Șarpele...

Marian Munteanu, afaceri cu unul din oamenii Moscovei și legătura cu Șarpele cu ochelari

-

Din perspectiva trecutului său controversat, cea mai atractivă afacere în care Marian Munteanu s-a  implicat este ISOGEP SRL, o firma înființată în anul 1993. Fondatorul ISOGEP este profesorul și sociologul Ilie Bădescu, un om extrem de inteligent, unii spun că ar fi cel mai important geopolitician pe care îl are România în viață. ISOGEP înseamnă de fapt Institutul de Studii Sociocomportamentale şi Geopolitice iar profesorul Ilie Bădescu este directorul lui. Bădescu a fost printre altele și șeful catedrei de Sociologie a Universității București, transmite b1.ro.

Bădescu apare pe celebra listă a prietenilor Rusiei din România.

- Advertisement -

RELATAREA B1.RO:

Marian Munteanu și Ilie Bădescu gândesc la fel; Bădescu este de fapt unul din mentorii lui Munteanu, o să vedem de ce acest aspect este important în alegerile pentru primăria Bucureștiului. În anul 2003 Marian Munteanu a cumpărat acțiunile Institutului ISOGEP de la profesorul Ilie Bădescu și a ieșit din firma în anul 2007, când a vândut-o la rândul lui unui om de afaceri interesant din Brăila. Anii sunt importanți pentru că Munteanu pretinde că în 2003 nu mai avea nicio legătură cu spațiul politic.

Se știe că în anul 2000 Marian Munteanu a avut o candidatură eșuată la președinția României din partea partidului deținut de controversatul Virgil Magureanu, fostul șef al SRI. Însă profesorul Ilie Bădescu și Virgil Măgureanu sunt prieteni și colaboratori de peste 30 de ani. Așadar, după anul 2000 Marian Munteanu a rămas în continuare în anturajul lui Ilie Bădescu și al lui Virgil Măgureanu. El pretinde că nu a mai ținut legătura cu gruparea celor doi.

De ce sunt importante aceste informații despre candidatul PNL la primăria Bucureștiului? Pentru că profesorul Ilie Bădescu și Virgil Măgureanu nu sunt niște simpli oameni în vârsta care trăiesc din amintiri sau din cărți scrie. Bădescu, fost partener de afaceri oficial cu Marian Munteanu, este principalul interlocutor în Romania a lui Alekandr Dughin, ideologul Kremlinului și al președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Dughin este creierul a ceea ce vedem că se întâmplă cu Rusia în ultimii ani; acest Dughin este ideologul Noii Rusii și al conceptului numit Eurasia – adică al unei uniuni între Europa și Rusia.

Publicația aktual24 a precizat că la începutul anilor 90, profesorul Ilie Bădescu a fost considerat ideologul mișcării de extremă dreaptă, adică al mișcării Legionare. Bădescu a avut relații și cu Horia Sima, ultimul șef al mișcării legionare, prezentând public în urmă cu mai mulți ani un document primit de la acesta.

Dar, coincidență sau nu, profesorul Ilie Bădescu a fost cel care a scris programul politic și ideologic al Mișcării pentru România – o platformă politică din partea căreia Marian Munteanu ar fi trebuit să candideze în anul 2000 la președinție. Mișcarea pentru România era susținută de vechii băieți cu ochi albaștri de la Vatra Românească, dar și de Partidul Național Român – PNR – condus de același Virgil Măgureanu – poreclit șarpele cu ochelari.

Virgil Măgureanu și Ion Iliescu erau urmăriți de Securitatea lui Ceaușescu pentru că făceau comploturi cu ajutorul Rusiei împotriva dictatorului. Oare cum se face că domnii aceștia, care se pretind buni români, naționaliști adevărați, Ilie Bădescu și Virgil Măgureanu, sunt atât de apropiați de Rusia? Și ce căuta Marian Munteanu, suspectat și el de legionarism, în ecuația asta?

Marian Munteanu pretinde că nu a mai avut tangență cu echipa Bădescu-Măgureanu din anul 2000, când a fost candidatul lor marionetă la președinție. Documentele arată însă că Munteanu și Bădescu au colaborat la Institutul de Studii Sociocomportamentale până în anul 2007 cel puțin, dacă nu și după acest an.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img