spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăDezvaluiriMargareta și Duda cer statului român mărirea de 10 ori a chiriei...

Margareta și Duda cer statului român mărirea de 10 ori a chiriei pentru Castelul Peleș

-

La reînnoirea contractului dintre Casa Regală și statul român pentru folosința publică a Castelului Peleș, Custodele (n.red-Principesa Margareta) ar fi cerut o mărire a chiriei de la 5000 de Euro la 50.000.Cârcotașii (mulți dintre ei decorați) nu știu că pe bursă prețul alamei a crescut, la fel ca numărul decoraților, a scris pe facebook jurnalistul monarhist Marius Ghilezan.

Castelele Peleş şi Pelişor, împreună cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie 2007, Regelui Mihai I, în urma unei decizii de retrocedare. Potrivit Memorandumului încheiat atunci între Guvernul României şi Casa Regală, proprietarul se angajează să transforme muzeul Peleş într-un muzeu al statului român, contra unei sume de bani, şi îşi asumă obligaţia de a nu mai revendica bunurile mobile din Castelul Peleş. Astfel colecţiile de la Peleş au fost păstrate în interiorul castelului, contra unei chirii, şi au putut fi vizitate în continuare, însă contractul iniţial încheiat între Guvern şi Casa Regală expiră.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Culisele Pactului de milioane de euro între Dragnea și cuplul Duda-Margareta

CITIȚI ȘI: DEZVĂLUIRI ÎN AFACEREA SĂVĂRȘIN: Ce e în spatele scutirii de taxe cerută de Casa Regală/ MISTERUL CELOR 10 MILIOANE DE EURO

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img