spot_img
-1.2 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizeMarele protest al sârbilor din Kosovo cu un steag lung de 250...

Marele protest al sârbilor din Kosovo cu un steag lung de 250 de metri: „Neamule, asta nu este Germania, aceasta este Serbia!”

-

La Rudare kod Krsta (Kosovo), a avut loc un mare protest pașnic al sârbilor cu mesajul că nimeni nu le poate lua Kosovo și Metohia, pentru că este inima Serbiei.

- Reclama -

Sârbii s-au adunat în număr mare pentru a protesta față de comportamentul autorităților de la Pristina și pentru a cere dreptate pentru compatrioții arestați.

Cei adunați au desfășurat și un drapel sârbesc lung de 250 de metri și au purtat mai multe bannere, printre care: „Nu suntem criminali, acestea sunt forțele speciale ale lui Kurti”, „Neamule, asta nu este Germania, aceasta este Serbia!”. ,„De ce suntem criminali dacă cerem libertate?”, Kurti ne amenință cu crimă, iar Europa tace”,„Dreptate pentru Dejan, Miljan și Sladjan”…

Celor adunați prima dată s-a adresat Predrag, fiul lui Dejan Pantić care a fost recent arestat, și a subliniat că nu l-au văzut și nici nu l-au auzit pe Dejan de 13 zile și că drepturile fundamentale ale omului sunt încălcate în mijlocul Europei în secolul 21.

Sârbii au ridicat începând din 10 decembrie nouă baricade pe şosele din nordul Kosovo, după arestarea unui fost poliţist sârb care ar fi atacat forţele de ordine în timpul unui protest anterior.

Şoseaua principală din Mitrovica este în continuare blocată de utilaje grele.

Miercuri, prim-ministrul sârb, Ana Brnabic, a avertizat că situaţia din Kosovo este „în pragul unui conflict armat”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img