spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAnalizeMarele miting al maghiarilor de la Târgu Mureș/ Primarul acuză: Unii vor...

Marele miting al maghiarilor de la Târgu Mureș/ Primarul acuză: Unii vor ca Târgu Mureş să fie un poligon de încercare

-

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că de Ziua Libertăţii Secuilor, care va fi organizată sâmbătă în municipiu, participanţii au tot dreptul să depună petiţii şi să manifesteze, însă nu trebuie să transforme oraşul în „circ”.

„Populaţia de aici nu merită asemenea expuneri, nici românii, nici maghiarii. Dacă luăm valorile de aici, suntem cu mult înaintea altor oraşe. Dar unii nu vor, vor ca Târgu Mureş să fie un poligon de încercare’, a susţinut Dorin Florea (foto).

- Advertisement -

„Au tot dreptul să depună petiţii, au tot dreptul să manifesteze. Singurul lucru pe care îl doresc este să nu transforme oraşul în circ, să pericliteze sănătatea sau integritatea vreunei persoane, indiferent că e jandarm sau demonstrant. Autorizaţie pentru marş vor avea, dar cu specificaţii. Veniţi, vă manifestaţi, vă spuneţi cu înflăcărare cuvântul, dar lucrurile nu se rezolvă aşa. Lucrurile se rezolvă mult mai bărbăteşte şi mult mai implicat”, a afirmat Florea.

Edilul-şef a spus că îl încearcă o părere de rău când vede că municipiul Târgu Mureş, un oraş plăcut şi emancipat cultural în trecut, este considerat acum un loc al disputelor de către elitele politice.

- Advertisement -

Sâmbătă, la Târgu Mureş, de Ziua Libertăţii Secuilor, vor avea loc o comemorare a secuilor martiri şi un marş de protest în favoarea autonomiei teritoriale.

Liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, organizatorul manifestării, a declarat că pe parcursul marşului va fi reluată solicitarea de autonomie teritorială, care, în opinia sa, nu ar însemna altceva decât recunoaşterea unui drept care cândva a fost recunoscut de statul român sub forma Regiunii Mureş Autonome Maghiare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img