spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăBrexitMarea Britanie va fi clasificată de Germania ca zonă de mutaţie a...

Marea Britanie va fi clasificată de Germania ca zonă de mutaţie a variantelor

-

Din cauza răspândirii variantei indiene a coronavirusului pe teritoriul său, Marea Britanie va fi clasificată, de duminică, de Germania ca zonă de mutaţie a variantelor, a indicat vineri institutul de sănătate publică Robert Koch, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Aceasta va avea drept consecinţă limitarea considerabilă a călătoriilor din Marea Britanie în Germania. Toţi călătorii care vin din acest teritoriu vor fi supuşi unei perioade de carantină de două săptămâni, care nu poate fi scurtată chiar dacă testul este negativ.

Recomandarea Institutului Robert Koch va fi urmată automat de guvernul german.

Astfel, cu începere de duminică, companiilor aeriene, de autobuze şi căi ferate li se va permite să transporte spre Germania numai cetăţeni germani sau persoane care locuiesc în ţară.

Marea Britanie este prima ţară europeană care a devenit din nou o zonă în care circulă virusul şi variantele sale. Doar 11 ţări din Asia, Africa şi America Latină se încadrează în prezent în această categorie de risc ridicat, potrivit Germaniei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...