spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăhighlightMarea Britanie: Grădiniţele, obligate să raporteze copiii care riscă să devină terorişti

Marea Britanie: Grădiniţele, obligate să raporteze copiii care riscă să devină terorişti

-

Angajaţii grădiniţelor din Marea Britanie vor fi obligaţi să raporteze copiii care riscă să devină terorişti, confom unei strategii de prevenire a terorismului redactată de Ministerul britanic de Interne, transmite Mediafax.
Această regulă, care vizează de asemenea angajaţii şcolilor, colegiilor, universităţilor, închisorilor şi spitalelor, are ca scop „să împiedice oamenii să fie implicaţi în terorism”, relatează The Independent, în ediţia electronică.

Conducerea şcolilor „trebuie să evalueze riscul ca elevii să fie atraşi de terorism, inclusiv de sprijinirea ideilor extremiste care fac parte din ideologia teroristă”, se arată într-un document consultativ privind Strategia de Prevenire, care face parte din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului şi Securitatea, dezbătut de Parlament.

„Personalul trebuie să identifice copiii care riscă să fie implicaţi în terorism” şi „să conteste ideile extremiste care pot fi folosite pentru a legitima terorismul”, continuă documentul. Ministerul de Interne a precizat că trebuie raportate, de exemplu, comentariile antisemite făcute în faţa angajaţilor unei grădiniţe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...