spot_img
39.7 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăhighlightMarea Britanie: Grădiniţele, obligate să raporteze copiii care riscă să devină terorişti

Marea Britanie: Grădiniţele, obligate să raporteze copiii care riscă să devină terorişti

-

Angajaţii grădiniţelor din Marea Britanie vor fi obligaţi să raporteze copiii care riscă să devină terorişti, confom unei strategii de prevenire a terorismului redactată de Ministerul britanic de Interne, transmite Mediafax.
Această regulă, care vizează de asemenea angajaţii şcolilor, colegiilor, universităţilor, închisorilor şi spitalelor, are ca scop „să împiedice oamenii să fie implicaţi în terorism”, relatează The Independent, în ediţia electronică.

- Reclama -

Conducerea şcolilor „trebuie să evalueze riscul ca elevii să fie atraşi de terorism, inclusiv de sprijinirea ideilor extremiste care fac parte din ideologia teroristă”, se arată într-un document consultativ privind Strategia de Prevenire, care face parte din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului şi Securitatea, dezbătut de Parlament.

- Advertisement -

„Personalul trebuie să identifice copiii care riscă să fie implicaţi în terorism” şi „să conteste ideile extremiste care pot fi folosite pentru a legitima terorismul”, continuă documentul. Ministerul de Interne a precizat că trebuie raportate, de exemplu, comentariile antisemite făcute în faţa angajaţilor unei grădiniţe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img