Marcel Vela anunță Autostrada Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj. La această autostradă se va adăuga coridorul transfrontalier Drobeta Turnu Severin – Calafat

0
836

Partidul Național Liberal a lansat Programul de Guvernare ”Dezvoltăm România”, iar o sinteză a acestuia a fost prezentată sâmbătă de președintele organizației PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela.

Între cei 970 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres în următorii trei ani, liberalii s-ar preocupa și de un tronson de mare viteză care ar putea include și județul Caraș-Severin, conform celor transmise de ministrul Marcel Vela.

Autostrada Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin, de pe A1 via A6!

Cărășenii vor putea urca mai repede pe autostradă într-un viitor nu foarte îndepărtat, conform cu cele afirmate astăzi la Reșița de ministrul Marcel Vela. Chiar dacă se află într-un stadiu de pre-fezabilitate, studiul specialiștilor în infrastructură rutieră vizează demararea în perioada 2021 – 2024 a tronsonului de autostradă care va lega municipiile Lugoj, Caransebeș și Drobeta Turnu Severin.

Autostrada Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj va avea o lungime de 142 de kilometri, pentru a cărei realizare guvernul liberal va aloca 6,52 miliarde de lei. La această autostradă se va adăuga coridorul transfrontalier Drobeta Turnu Severin – Calafat, parte din coridorul de conectivitate a proiectelor analizate în cadrul inițiativei celor 3 Mări, în valoare de 3,31 miliarde de lei și o lungime de 72 de kilometri. „Autostrada care va lega A1 de Calafat va urma cursul Drumului European E70 dar concret nu pot să vă dau detalii până la definitivarea studiului de fezabilitate. Sunt alocate sumele necesare pentru proiectul SF și proiectul tehnic iar susținerea acestei autostrăzi este o prioritate pentru Ministerul Transportului și guvernul PNL, în sensul în care autostrada A 6 s-a oprit în centura de la Lugoj de foarte mulți ani iar de la Lugoj la Orșova se circulă în aceleași condiții binecunoscute. Cel mai probabil autostrada se va construi de la Lugoj, pe partea vestică a actualului drum european iar înainte de Caransebeș va traversa zona colinară Zlagna, Valea Timișului, Vălișoara, Ilova spre Rusca Teregova, dar aceste detalii se vor definitiva în funcție de relief și detaliile tehnice ale constructorilor. Se dorește realizarea acestui traseu într-un timp scurt“, a dat asigurări ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela.