spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeMarcel Ciolacu, atacuri tot mai dure la liberali: În doar 7 luni,...

Marcel Ciolacu, atacuri tot mai dure la liberali: În doar 7 luni, au prăbușit nivelul de trai al românilor

-

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a lansat un nou atac la adresa PNL: ”în doar 7 luni, au prăbușit nivelul detrai al românilor! Toate prostiile lor, toată hoția lor, toată debandada din economie este decontată exclusiv de români și de firmele românești!” Marcel Ciolacu a făcut referire, astfel, la performanțele deloc impresionante ale unui program IMM Invest care se mișcă extrem de greoi. Conform celor mai recente estimări, IMM Invest ar fi reușit atribuirea teoretică doar a unui cuantum de 10% din fondurile teoretic disponibile pentru sprijinirea întreprinzătorilor mici și mijlocii.

- Reclama -

Pe de altă parte, Ciolacu a punctat inclusiv că România este a doua țară din Uniunea Europeană din punctul de vedere al creșterii prețului la alimente în aprilie, comparativ cu octombrie 2019. România a înregistrat,astfel, o creștere de 6.7%, de două ori mai mare decât media statelor membre UE, fiind depășită doar de Ungaria. Italia, care a fost paralizată de criza Covid-19 a reușit să țină prețurile sub relativ control, ocupând doar locul 17 în topul statelor în care prețurile la alimente au crescut.

Marcel Ciolacu a taxat în repetate ocazii lipsa de inițiativă economică a Guvernului PNL, subliniind că PSD a venit cu un set de 28 de propuneri privind relansarea economică. Experții social democrați au construit acest set de măsuri punând accent atât pe mediul de afaceri cât și pe sectoare esențiale ale economiei, precum turismul și agricultura. 

Printre altele, social democrații au făcut loc în program pentru măsuri sociale ample de sprijinirea a familiilor afectate de criză, constând în varii ajutoare de stat pentru achiziții de alimente de bază. Din lista măsurilor fac însă parte și suspendarea taxelor pentru companiile aflate în criză, eșalonarea datoriilor fiscale pentru reducerea presiunii pe încasări, creditarea la dobânzi preferențiale și suspendarea taxelor în domeniul transporturilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...