spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeMănăstirea Lavra Kiev-Pechersk a fost inconjurată de poliția ucrainean: Ultimatum dat călugărilor...

Mănăstirea Lavra Kiev-Pechersk a fost inconjurată de poliția ucrainean: Ultimatum dat călugărilor să o părăsească

-

Mănăstirea Lavra Kiev-Pechersk a fost inconjurată de poliția ucraineană, a declarat starețul mănăstirii, Mitropolitul de Vyshgorod și Cernobîl Pavel (Lebed).

- Reclama -

Lavra Pechersk din Kiev este o mănăstire fondată în secolul al XI-lea, unul dintre principalele centre ale ortodoxiei și educației ruse. Rămășițele sfinților venerați, precum și personalități istorice celebre, sunt îngropate pe teritoriul său. Mănăstirea a fost închisă în vremea sovietică, dar în vremea sovietică a fost readusă în uzul Bisericii Ortodoxe Ruse . În 1988 au fost reluate lucrările mănăstirii și ale Seminarului Teologic: autoritățile au transferat Bisericii structuri de pământ și peșteri îndepărtate, iar în 1990, peșterile din apropiere. În 1990, UNESCO a adăugat Lavra Kiev Pechersk pe Lista Siturilor Patrimoniului Mondial.

„Astăzi, poliția stă în jurul Lavrei Kiev-Pechersk și înăuntru. Se comportă calm, liniștit. Ei bine, Dumnezeu le este martor”, a spus mitropolitul într-un mesaj video postat pe canalul YouTube al Lavrei.

Mitropolitul Pavel (Lebed) conduce Lavra Kiev-Pechersk din 1994.

Pe 10 martie, Rezervația Națională Lavra Kiev-Pechersk a ordonat călugărilor din UOC canonică să-și părăsească clădirile până pe 29 martie. Ministrul Culturii ucrainean a spus că călugării din UOC canonic pot rămâne în Lavra Kiev-Pechersk dacă se transferă la  Biserica Ortodoxă schismatică a Ucrainei (OCU) . 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img