spot_img
2.4 C
București
joi, decembrie 19, 2024
AcasăAnalizeManagerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București îl contrazice pe...

Managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București îl contrazice pe ministrul Tătaru: Nu știu ce să facem cu ei (n.r. pacienții cu Covid), nu-i preia nimeni

-

Toate spitalele din ţară trebuie să fie gata să primească bolnavi de Covid 19”. Anunțul a venit, joi, de la ministrul Sănătăţii după a doua zi consecutivă cu peste 4.000 de cazuri noi raportate în numai 24 de ore. Nelu Tătaru le transmite tuturor managerilor de spital că toate unitățile spitalicești din ţară trebuie să aloce 10% din capacitatea de terapie intensivă şi 15% din celelalte locuri pentru cazurile de infectări cu noul coronavirus. Cât de pregătite sunt, așadar, spitalele non-Covid din țară să trateze pacienți cu această boală? La RFI, Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București, spune că unitatea pe care o conduce este departe de a fi gata să preia pacienți cu Covid. „Nu avem medicamente și nici aparatura necesară”, afirmă managerul conform RFI.

- Reclama -

„La nivel naţional, am cerut (acest lucru, n.r.) la spitalele de fază III, judeţene şi municipale, care nu intră în tratamentul pacienţilor cu infecţii SARS-CoV2. Săptămâna trecută am dat circulara prin care se pregăteau 10% din capacitatea acestora de la ATI să fie destinate pentru cazurile COVID, care vor avea circuite separate în eventualitatea creşterii numărului de cazuri din ATI, iar astăzi s-a discutat şi la nivel naţional despre rezerva de paturi la ATI în aceste spitale. Toate spitalele vor avea o rezervă şi în funcţie de evoluţia fiecărui judeţ în parte, vor fi folosite. 10% pentru terapie intensivă şi 15% pentru cazuri totale (COVID, n.r.)”, a afirmat ministrul Tătaru.

- Advertisement -

La RFI, , Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București, spune că unitatea pe care o conduce este departe de a fi gata să preia pacienți cu Covid.

Nu știu ce să facem cu ei (n.r. pacienții cu Covid), nu-i preia nimeni. (…) Trebuie să găsim o soluție. Problema este: ce facem cu pacienții noștri? Spre exemplu, cu cazurile care necesită chirurgie, care trebuie operați, cazuri urgente. Eu nu am paturi medicale, eu am paturi pe oncologie. Nu avem medicamentele necesare, nu am toate saloanele dotate cu oxigen”, atrage atenția medicul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img