spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeMali întoarce spatele Franței și imbrățisează Rusia

Mali întoarce spatele Franței și imbrățisează Rusia

-

Mali a respins continuarea cooperării cu Franța, deoarece legăturile bilaterale nu mai corespund intereselor sale naționale, a declarat ministrul de Externe malian Abdoulaye Diop, în urma discuțiilor cu principalul diplomat al Rusiei, Serghei Lavrov, marți.

„În ceea ce privește Franța, am ajuns la toate concluziile”, a spus el. „Această cooperare nu a reuşit să răspundă aspiraţiilor poporului malian”, a adăugat el.

- Advertisement -

Potrivit lui Diop, „obiectivul nostru este să promovăm capacitatea autonomă și independentă a țării noastre de a apăra integritatea Mali, iar astăzi suntem destul de capabili să facem acest lucru”.

Ministrul de externe malian a insistat că orice țară care dorește să coopereze cu națiunea sa trebuie să respecte principiul suveranității Mali și să-și respecte dreptul de a-și alege partenerul de care are nevoie.

„Ar trebui să ne respecte interesele și acesta ar trebui să fie un parteneriat sincer, care să nu aprindă nicio discordie între nicio secțiune a societății noastre”, a subliniat Diop, spunând că acest lucru se aplică nu numai Franței, ci și „orice altă națiune care ar dori să cooperați cu noi.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img