spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăExterneMalaezia nu va repatria trupul lui Kim Jong Nam, în lipsa unor...

Malaezia nu va repatria trupul lui Kim Jong Nam, în lipsa unor probe ADN de la cea mai apropiată rudă a acestuia

-

Autorităţile malaeziene au comunicat că nu vor repatria trupul neînsufleţit al lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong Un, fără a deţine probe ADN de la familia Kim, transmite CNN.

- Reclama -

Şeful poliţiei din statul malaezian Selangor, Abdul Samah Mat, a declarat că în lipsa unor probe ADN de la cea mai apropiată rudă a decedatului, nu vor înapoia Coreei de Nord trupul lui Kim Jong Nam şi nici nu vor preda raportul autopsiei, care ar putea dezvălui cauza morţii.

Phenianul a anunţat că va respinge rezultatele unei autopsii „forţate”, la care nu au luat parte oficiali nord-coreeni, potrivit unui comunicat al ambasadorului Coreei de Nord în Malaezia, Kang Chol.

Kim Jong Nam a decedat după ce a fost atacat luni, pe Aeroportul Internaţional din Kuala Lumpur. Oficiali sud-coreeni susţin că acesta ar fi fost otrăvit. Trei persoane au fost până acum arestate în legătură cu moartea lui Kim Jong Nam: o femeie indoneziană, un bărbat malaezian şi o altă femeie cu documente de identitate vietnameze.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...