Malaezia nu va repatria trupul lui Kim Jong Nam, în lipsa unor probe ADN de la cea mai apropiată rudă a acestuia

0
23

Autorităţile malaeziene au comunicat că nu vor repatria trupul neînsufleţit al lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong Un, fără a deţine probe ADN de la familia Kim, transmite CNN.

Şeful poliţiei din statul malaezian Selangor, Abdul Samah Mat, a declarat că în lipsa unor probe ADN de la cea mai apropiată rudă a decedatului, nu vor înapoia Coreei de Nord trupul lui Kim Jong Nam şi nici nu vor preda raportul autopsiei, care ar putea dezvălui cauza morţii.

Phenianul a anunţat că va respinge rezultatele unei autopsii „forţate”, la care nu au luat parte oficiali nord-coreeni, potrivit unui comunicat al ambasadorului Coreei de Nord în Malaezia, Kang Chol.

Kim Jong Nam a decedat după ce a fost atacat luni, pe Aeroportul Internaţional din Kuala Lumpur. Oficiali sud-coreeni susţin că acesta ar fi fost otrăvit. Trei persoane au fost până acum arestate în legătură cu moartea lui Kim Jong Nam: o femeie indoneziană, un bărbat malaezian şi o altă femeie cu documente de identitate vietnameze.