Mai puţin de 20% dintre elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a din Alba Iulia şi-au dat acordul să fie testaţi gratuit pentru COVID-19. Procentul e asemănător și la profesori

0
133
A child in a medical mask during a coronavirus pandemic

Mai puţin de 20% dintre elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a din Alba Iulia şi-au dat acordul să fie testaţi gratuit pentru COVID-19, un procentaj asemănător fiind înregistrat şi în rândul personalului didactic şi nedidactic, acţiunea reprezentând o iniţiativă locală pentru ca reluarea cursurilor să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă a sănătăţii.

Atât elevii din anii terminali, cât şi cadrele didactice şi personalul nedidactic au dat dovadă de reticenţă şi nu şi-au dat acordul să fie incluşi în campania iniţiată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Potrivit informaţiilor furnizate vineri, la solicitarea AGERPRES, de către DSP Alba, din cei aproximativ 2.000 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a, cadre didactice, medici şi asistenţi şcolari din Alba Iulia care puteau fi testaţi gratuit pentru COVID-19, în vederea reîntoarcerii în siguranţă în şcoli în 2 iunie, mai puţin de 400 şi-au exprimat acordul în acest sens.