Mai multe proprietăți și apartamente au fost confiscate în Alpii elvețieni în cadrul anchetei de corupție de la FIFA

0
79
BUDAPEST, HUNGARY - MAY 25: FIFA President Joseph Sepp Blatter speaks during the 62nd FIFA Congress at the Hungexpo on May 25, 2012 in Budapest, Hungary. (Photo by Alexander Hassenstein - FIFA/FIFA via Getty Images)

Procurorul general al Elveției Michale Lauber a anunțat că mai multe proprietăți și apartamente au fost confiscate în Alpii elvețieni în cadrul anchetei de corupție de la FIFA, transmite Radio Europa Liberă.

Vorbind luni la o conferință de presă, Lauber a spus că au fost găsite noi dovezi și că alte 121 de conturi bancare au intrat în atenția anchetei. Procurorul general al Statelor Unite Loretta Lynch a spus că autoritățile americane și-au extins ancheta referitoare la corupția de la FIFA împreună cu autoritățile elvețiene și se așteaptă noi arestări în baza noilor probe. Lynch nu a spus cine urmează să fie arestat, și nici nu a comentat asupra planurilor de călătorie ale președintelui FIFA Sepp Blatter.

Blatter, care insistă că e nevinovat, a anunțat că va demisiona în februarie 2016, după acuzațiile de mituire sistematică în interiorul Federației Internaționale de Fotbal.