spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeMAE ucrainean a anulat pașapoartele diplomatice a 225 de deputați deoarece aceștia nu...

MAE ucrainean a anulat pașapoartele diplomatice a 225 de deputați deoarece aceștia nu doreau să le predea

-

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a fost nevoit să anuleze pașapoartele diplomatice a 225 de deputați  ai Radei Supreme, deoarece aceștia nu doreau să depună documentele și le puteau folosi pentru călătorii private, transmite BucPress din Cernăuți.

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe a relatat Audiovizualului Public despre  acest lucru într-un comentariu. S-a remarcat că pașapoartele diplomatice sunt eliberate deputaților poporului din Ucraina exclusiv pentru călătorii oficiale.

- Advertisement -

„Potrivit prevederilor privind pașapoartele diplomatice, aprobate prin decretul președintelui Ucrainei, după întoarcerea dintr-o călătorie de afaceri, pașapoartele diplomatice trebuie returnate Ministerului Afacerilor Externe pentru păstrare în termen de zece zile. În niciun caz pașapoartele diplomatice nu pot fi folosit pentru călătorii private”, a explicat Ministerul Afacerilor Externe.

Serviciul de presă a adăugat că, în ultimele luni, Ministerul Afacerilor Externe a apelat în mod repetat la deputații poporului cu o cerere de returnare a pașapoartelor și a interacționat cu Rada Supremă pentru a organiza acest proces.

- Advertisement -

„Ultima dată când am cerut să predăm pașapoartele a fost în iulie. Toate contestațiile noastre au fost ignorate”, a subliniat ministerul.

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a recunoscut ca nevalide 225 de pașapoarte diplomatice ale deputaților poporului, care nu au fost returnate în timp util Ministerului Afacerilor Externe pentru păstrare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img