spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăExterneMAE rus: Extinderea sancțiunilor americane împotriva Moscovei ar afecta dialogul privind Iranul...

MAE rus: Extinderea sancțiunilor americane împotriva Moscovei ar afecta dialogul privind Iranul și Siria

-

Extinderea sancțiunilor impuse de Washington la adresa Rusiei ar afecta dialogul ruso-american în chestiuni precum programul nuclear iranian sau criza din Siria, a avertizat marți Ministerul de Externe rus, citat de Reuters și AFP, transmite Agerpres.
Extinderea sancțiunilor impuse de Washington la adresa Rusiei ar afecta dialogul ruso-american în chestiuni precum programul nuclear iranian sau criza din Siria, a avertizat marți Ministerul de Externe rus, citat de Reuters și AFP.

”Acțiunile Statelor Unite pun sub semnul întrebării perspectivele cooperării bilaterale privind programul nuclear iranian, criza siriană și alte probleme internaționale acute. După cum Washingtonul a putut constata până acum, noi nu lăsăm fără răspuns astfel de acte neamicale”, se menționează într-o declarație a diplomației de la Moscova.

- Advertisement -

Statele Unite ale Americii au anunțat luni interdicția de intrare pe teritoriul lor pentru mai mulți cetățeni ruși ce ar avea legături cu afacerea ‘Magnițki’, după numele juristului rus decedat în închisoare la Moscova la finele lui 2009, situație care a provocat o criză în relațiile ruso-americane.

La doi ani de la promulgarea de către SUA a așa-numitei legi Magnițki, ce sancționează mai mulți responsabili ruși, Departamentul de Stat a prezentat luni Congresului raportul său anual privind această lege, potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al diplomației americane Jeffrey Rathke.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img