spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeMAE plătește 6500 de lire sterline pe lună pentru un apartament de...

MAE plătește 6500 de lire sterline pe lună pentru un apartament de lux pentru șefa ICR Londra care nu vrea să stea în apartamentul oficial

-

Ministerul Afacerilor Externe plătește lunar o chirie de 6.500 de lire pentru un apartament din centrul Londrei în care locuiește șefa Institutului Cultural Român din Londra, care refuză să stea într-un apartament gratuit în care au stat toți directorii de până acum, arată Libertatea.

- Reclama -

Potrivit sursei citate, ICR Londra își desfășoară activitatea într-un sediu concesionat de către Domeniul Coroanei Britanice. Asta înseamnă că statul român nu plătește chirie, ci doar costurile administrative și utilitățile.

Potrivit surselor Libertatea, de când a început să funcționeze filiala, din 2006, toți cei patru directori au fost cazați într-un apartament generos de la etajul al doilea al clădirii. Are o bucătărie, două băi dotate corespunzător și alte patru încăperi spațioase.

Catinca Maria Nistor, 34 de ani, nu a dorit să locuiască în acest apartament. A făcut cerere la MAE pentru o altă locuință, iar ministerul i-a aprobat închirierea unui apartament în centrul capitalei londoneze. Potrivit surselor ziarului, este situat în apropiere de Harrods, un celebru magazin londonez, iar chiria lunară este de 6.500 de lire sterline pentru 120 mp. La care se adaugă celelalte cheltuieli.Acest text a fost copiat de pe Ziare.com 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img