spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeMacron și Scholz s-au prins că Biden vrea ca firmele europene să-și...

Macron și Scholz s-au prins că Biden vrea ca firmele europene să-și mute producția în America

-

Președintele francez Emanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz au fost de acord că recentele planuri de subvenţii de stat americane reprezintă măsuri de distorsionare a pieţei care au ca scop să convingă companiile să îşi mute producţia în SUA, potrivit unor persoane familiare cu discuţiile lor. Iar aceasta este o problemă pe care doresc ca Uniunea Europeană să o abordeze, scrie Mediafax.ro. 

- Reclama -

Dar, chiar dacă prânzul lor a avut loc într-un context dificil, ambii lideri au fost de acord că UE nu poate rămâne inactivă dacă Washingtonul continuă să aplice Legea privind reducerea inflaţiei, care oferă reduceri de taxe şi beneficii energetice pentru companiile care investesc pe teritoriul SUA, în forma sa actuală. Mai exact, legislaţia americană semnată recent încurajează consumatorii să „cumpere produse americane” atunci când vine vorba de alegerea unui vehicul electric, o măsură deosebit de supărătoare pentru industriile auto importante din ţări precum Franţa şi Germania, scrie POLITICO.

Pentru a evita concurenţa neloială sau pierderea de investiţii, va fi nevoie de sisteme de stimulente similare pentru companii. Această mişcare ar risca să arunce relaţiile transatlantice într-un nou război comercial.

Macron a fost primul care a făcut public acest avertisment dur. „Avem nevoie de o lege <Buy European Act>, la fel ca americanii, trebuie să rezervăm subvenţiile pentru producătorii noştri europeni”, a declarat preşedintele francez miercuri seară, într-un interviu acordat postului de televiziune France 2, referindu-se în special la subvenţiile de stat pentru maşinile electrice.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img