spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeMacron și Scholz îi cer președintelui Serbiei să ia "decizii dificile" și...

Macron și Scholz îi cer președintelui Serbiei să ia „decizii dificile” și să recunoască Kosovo

-

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au trimis o scrisoare comună președintelui Serbiei, Aleksandar Vučić, în care au făcut apel să dea dovadă de „determinare și disponibilitate maximă” pentru a lua decizii dificile” care să ducă la progrese în dialogul dintre Kosovo și Serbia, sub auspiciile UE”.

- Reclama -

„Tensiunile recente au arătat că este necesar să se facă urgent pași constructivi înainte, atât la nivel practic, cât și politic. Prin urmare, i-am însărcinat pe consilierii noștri pentru politică externă și de securitate, Jens Plettner și Emanuel Bonn, să ofere sprijin direct lui Miroslav Lajčak în eforturile sale. Sugerăm ca consilierii noștri, împreună cu Lajčak, să viziteze Kosovo și Serbia, pentru a explora posibilitățile de a accelera acest proces”, au declarat Scholtz și Macron în scrisoarea adresată preşedintelui Vučić.

Macron și Scholz nu spun în scrisoare ce „decizii dificile” ar trebuie luate, dar anterior Vucic a precizat că i s-a cerut din Occident recunoașterea Kosovo. Vucic a spus că nu va face acest lucru.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...