spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeMacron se ia de Germania: Nu sunteți solidari cu creșterea prețurilor la...

Macron se ia de Germania: Nu sunteți solidari cu creșterea prețurilor la energie

-

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a îndemnat duminică Germania la „solidaritate” europeană în faţa creşterii preţurilor la energie, avertizând asupra „distorsiunilor” concurenţei la care ar putea conduce planul masiv al Germaniei de ajutor pentru gospodării şi companii, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Nu ne putem menţine la politici naţionale, deoarece asta creează distorsiuni pe continentul european”, a spus el într-un interviu pentru cotidianul francez Les Echos, care va fi publicat luni.

„Europa noastră, ca şi în timpul crizei Covid, se află într-un moment al adevărului (…) Trebuie să acţionăm cu unitate şi solidaritate”, a pledat şeful statului francez.

Guvernul lui Olaf Scholz, acuzat că face opinie separartă cu planul său de sprijin de 200 de miliarde de euro pentru a-şi proteja gospodăriile şi companiile, este sub presiunea mai multor parteneri din UE pentru a accepta mai multă solidaritate financiară.

„Germania se află într-un moment de schimbare de model al cărui caracter destabilizator nu trebuie subestimat”, a recunoscut Emmanuel Macron.

„Dar dacă vrem să fim coerenţi, nu strategii naţionale trebuie adoptate, ci o strategie europeană”, a insistat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img